Võrumaa

Võrumaa eli Võrun maakunta sijaitsee Kaakkois-Virossa. Võrumaan rajanaapurina idässä on Venäjä ja etelässä Latvia. Võrumaan pinta-ala on 2 603 km² ja asukkaita hieman alle 40000. Maakunnan keskuspaikka ja pääkaupunki on Võru. Nykyiseen Võrun maakuntaan kuuluu myös osa Setumaasta.

Võrumaa on maastoltaan kumpuilevaa vaihtelevaa ja sen luonnolle on tyypillistä kukkulat, syvät laaksot ja 191 järveä (Viron syvin järvi Rõuge Suurjärv, 38 m).
Võrumaalla sijaitsevan Haanjan mäkialueella on Etelä-Viron yksi tunnetuimpia nähtävyyksiä Suur Munamägi, joka on 318 m korkea ja johon on rakennettu 29 metriä korkea näkötorni. Alueella on myös useita luonnonsuojelualueita: Karulan kansallispuisto, Paganamaan maisemansuojelualue ja Haanjan luonnonpuisto, Kellamäen suonsuojelualue, Kirikumäen ja Kisejärven järviensuojelualueet sekä Piusa-joen laakso.
Muita nähtävyyksiä ovat Kreutzwaldin puisto ja muistomerkki Võrussa, Rõugen ja Vastseliinan kirkot, useita kartanoita puistoineen (Vana-Antsla, Väimela, Järvere, Ruusmäe), Kütiorg, Setun runonlaulajien patsas Obinitsassa ja setukaiskylät.

Võrumaa matkailu

Majoitus

Ruoka ja juoma

Terveyspalvelut ja kylpylät

Aktiivinen loma, harrastelomat

Nähtävyydet

Kokoustilat, juhlat ja ohjelmapalvelut

Muoti ja vaatteet

Liikeyhteydet ja yritykset

Kauneudenhoito

Ostospaikat ja palvelut

Viihde ja vapaa-aika

Autoilu ja liikenne

Tapahtumat ja konsertit

Teatteri ja musiikki

Matkatoimistot ja matkanjärjestäjät

Laivaliikenne

Veneilijän linkit

Kuukauden kilpailu


Viro A - Ö

Viro - Eesti - ViroWeb, matkailutietoa Virosta. Copyright © ViroWeb 2003 - 2024
EESTI  KEELES Russian IN ENGLISH PÅ SVENSKA AUF DEUTSCH ViroWeb mobiililaitteilleLoma-asunnot Viro