Saarenmaa

Saarenmaa on tunnetuimpia matkailukohteita Virossa. Saarenmaa ja sen kylpylät ovat olleet suomalaisten suosikkeja jo parin vuosikymmenen ajan.

Saarenmaan maakunta eli Saaremaa käsittää Viron suurimman saaren Saarenmaan ja 600 pienempää saarta (suurimmat Muhu, Ruhnu, Abruka ja Vilsandi) ja luotoa. Maakunnan ainoa kaupunki ja maakuntakeskus on Kuressaari eli Kuressaare.
Kuntia on maakunnassa 15: Kaarma, Kihelkonna, Kärla, Laimjala, Leisi, Lümanda, Mustjala, Muhu, Orissaare, Pihtla, Pöide, Ruhnu, Salme, Torgu ja Valjala. Asukkaita Saarenmaalla on n. 40000, joista 96 % on vironkielisiä.

Saarenmaa on suhteellisen metsäinen ja yli puolet alueesta onkin metsän peittämää. Rannikkoaloja peittävät usein katajapensaikot. Saarenmaa on maastoltaan tasaista. Korkein kohta on Viidumägi, jonka korkeus merenpinnasta on 59 m. Saarenmaan rannikolle ovat tyypillistä katajikot, niemet ja rantatörmät ja sisämaahan työntyvät lahdet. Saaremaalla on useita luonnonsuojelualueita: Vilsandi, Viidumäe, Länsi-Vironsaariston biosfäärin suojelualue. Suurin järvi on Karujärv.

Nähtävyydet: Kuressaaren piispanlinna ja Saarenmaan museo, Kaalin järvi ja meteroriittikraatteri, Mihklin maatilamuseo, Mihkel Rannan arboretum, Pangan törmä, Anglan tuulimyllyt. Saarenmaan tyylimyllyt ovatkin muodostuneet saaren symboliksi, ainakin useimpien suomalaisten mielissä.
Katso kuvagalleria Saarenmaalta tästä linkistä.

Saarenmaa matkailu

Majoitus

Ruoka ja juoma

Terveyspalvelut ja kylpylät

Aktiivinen loma, harrastelomat

Nähtävyydet

Kokoustilat, juhlat ja ohjelmapalvelut

Muoti ja vaatteet

Liikeyhteydet ja yritykset

Kauneudenhoito

Ostospaikat ja palvelut

Viihde ja vapaa-aika

Autoilu ja liikenne

Tapahtumat ja konsertit

Teatteri ja musiikki

Matkatoimistot ja matkanjärjestäjät

Laivaliikenne

Veneilijän linkit

Kuukauden kilpailu


Viro A - Ö

Viro - Eesti - ViroWeb, matkailutietoa Virosta. Copyright © ViroWeb 2003 - 2024
EESTI  KEELES Russian IN ENGLISH PÅ SVENSKA AUF DEUTSCH ViroWeb mobiililaitteilleLoma-asunnot Viro